Notícies

El Síndic acull la reunió general de la NEON a Barcelona

05/02/2020

foto
La reunió ha aplegat defensors de l’energia de Bèlgica, Regne Unit o Itàlia, entre d’altres

La reunió general de la Xarxa de Defensors de l’Energia, NEON, ha tingut lloc avui a la seu del Síndic de Greuges de Catalunya. Formada per membres de Bèlgica, Regne Unit o Polònia, per exemple, l’objectiu principal de la xarxa és l’intercanvi i l’aprofundiment en la gestió i la resolució de les queixes en matèria energètica i de serveis, i també esdevenir un mecanisme de seguiment i pressió davant els organismes reguladors.

La reunió d’avui ha centrat l’atenció en qüestions internes de la xarxa, com ara la revisió dels estatuts, el pla de treball i l’elecció de càrrecs, i també qüestions de caràcter obert o extern, com ara les activitats previstes en conjunt o de forma individual per part dels membres que la conformen.

A la reunió de Barcelona, hi ha acudit el president de la Neon, Janusz Gwiazdowski, coordinador per a negociacions del president de l’Oficina Reguladora de l’Energia (Polònia); el vicepresident, Roberto Malaman, de l’Autoritat de la regulació de l’energia d’Itàlia, i la tresorera, Sabine Keirse, de la Comissió per l’Energia (Valònia). La resta de membres assistents han estat Eric Houtman, del Servei de Mediació de l’Energia (Bèlgica); Ed Dodman, de l’Oficina de l’Ombudsman dels Serveis (Regne Unit); Tara O’beirne, de la Comissió per la Regulació dels Serveis (CRU, Irlanda), i Salome Vardiashvili, defensora del sector de l’energia i l’aigua.

NEON és la xarxa europea de serveis independents, sense ànim de lucre, de resolució de conflictes i de defensors en el sector energètic. Els seus membres tenen el manament públic de proporcionar una forma fàcilment accessible i gratuïta de resoldre conflictes entre persones consumidores i empreses. L’objectiu principal és el treball per garantir els drets de totes les persones consumidores, incloses les més vulnerables, mitjançant la promoció d’organismes independents de resolució de queixes d’interès públic. Així, es promou un model específic de resolució alternativa de conflictes públic (ADR), basat en serveis ADR independents, nacionals i regionals, que defensin l’interès general i els drets de totes les persones consumidores. La xarxa facilita l’intercanvi d’informació, experiència i bones pràctiques entre els membres.

El Síndic de Greuges de Catalunya n’és membre de ple dret des del 2012, i aquesta és la tercera vegada que acull una reunió de la xarxa a Barcelona.

Tornar