Notícies

Comunicat sobre les mesures excepcionals d'aplicació al servei del Síndic de Greuges de Catalunya

15/03/2020

Mesures que permetin adaptar la prestació de serveis per minimitzar els riscos de contagi. 

La seu del Síndic de Greuges romandrà tancada.
 
La declaració de la COVID-19 com a pandèmia per part de l'OMS i la previsió que en els propers dies i setmanes es pugui produir un increment del nombre de casos, cosa que podria portar al col·lapse del sistema sanitari, han portat als governs català i estatal a insistir en la necessitat d'adoptar mesures excepcionals per al control i la prevenció de la infecció.

El compromís que s'ha demanat de les institucions i de la ciutadania en general implica, en l'àmbit del Síndic de Greuges de Catalunya, que s'adapti a la situació d'excepcionalitat la manera en que desenvolupem les nostres funcions.

A data d'avui cal adoptar les mesures que permetin adaptar la prestació de serveis del del Síndic de Greuges de manera que, sempre amb garantia absoluta del compliment de les obligacions que ens imposa la normativa en vigor, es puguin minimitzar els riscos de contagi que impliquen els trasllats entre el domicili i el lloc de treball, i la pròpia prestació de serveis en espais tancats on coincideix una multiplicitat de persones.

En el context actual d'excepcionalitat, cal que el Síndic de Greuges de Catalunya adopti mesures paral·leles a les adoptades per l'autoritat sanitària. Les mesures que s’aplicaran són absolutament transitòries i excepcionals.

A partir del 16 de març de 2020, la seu del Síndic de Greuges de Catalunya romandrà tancada. El servei d’atenció a les persones es realitzarà a partir d’aquest dilluns a través de la seu electrònica, per telèfon, per correu electrònic i per la nostra pàgina web (formularis web).

Donada l’excepcionalitat de les mesures extraordinàries que s’han determinat, els terminis en les tramitacions poden veure’s alterats.

Aquestes mesures seran vàlides fins que es produeixin noves circumstàncies i consideracions.Us demanem disculpes pels inconvenients que aquestes mesures us puguin causar, a la vegada que agraïm la vostra comprensió i col·laboració.

Restem a la vostra disposició per qualsevol qüestió que ens vulgueu plantejar, dins el nostre marc competencial.

Rafael Ribó
Síndic de Greuges e.f.

Barcelona, 15 de març de 2020

Tornar