Notícies

El Síndic investiga l’assalt a un pis de Premià de Mar on vivien joves immigrants

15/06/2020

Els fets van tenir lloc la nit del passat diumenge

Com a resultat d’aquests fets hi ha un jove ferit i diversos policies amb contusions

El Síndic ha tingut coneixement a través dels mitjans de comunicació que la nit del passat diumenge, 14 de juny, un grup de persones van assaltar un pis de Premià de Mar que estava ocupat per joves immigrants. 

Segons les informacions publicades, les persones assaltants van apedregar la façana del pis ocupat i van cridar insults racistes, ja que fan responsables aquests joves  d’una  presumpta agressió sexual a una dona que va tenir lloc la setmana passada, i també de diversos robatoris i agressions a gent gran que han tingut lloc al municipi en els darrers temps.

Com a resultat d'aquests aldarulls hi ha un noi ferit i alguns agents policials han acabat amb contusions.

El Síndic de Greuges ha demanat informació tant a la Direcció General de la Policia com a l’Ajuntament de Premià de Mar. En concret, demana informació detallada sobre les actuacions que s’han dut a terme en aquest context, el nombre d’agents que han intervingut en l’operació, si s’ha detectat un augment significatiu dels delictes municipals en els darrers tres mesos i si coneixien l’existència de patrulles de seguretat ciutadanes que actuen al municipi, principalment de nit.

La setmana passada el Síndic ja va fer pública una resolució en què es demanava una atenció especial als infants i adolescents migrants davant la crisi de la COVID-19 i s’alertava sobre la xenofòbia. També es reclamava una major coordinació entre la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència i els ajuntaments per detectar i abordar situacions d'infants i de joves en situació de gran vulnerabilitat social.

Tornar