Notícies

El Proòm es desplaça a la Val d’Aran per recollir queixes dels ciutadans i visitar diversos equipaments

28/09/2020

foto
Com cada any, ha recollit les queixes i consultes dels ciutadans a l’Aula de Formació de Vielha

També ha visitat diversos equipaments d’interès

El síndic de greuges de Catalunya, i proòm de la Val d'Aran, Rafael Ribó, s'ha desplaçat a la Vall d’Aran per atendre les queixes i les consultes de la població de l’Aran. L’any 2008 el Síndic va signar un conveni amb el síndic d'Aran per recuperar la figura del proòm com a garant dels drets a la zona. L'acord establia el compromís del Proòm d'utilitzar l'aranès en les seves comunicacions i material de difusió, i d'elaborar un informe sobre les actuacions dutes a terme a l'Aran. Aquest acord es va reforçar amb la signatura l'any 2012 d'un conveni de supervisió singularitzada. Des de la signatura, el síndic s’ha desplaçat com a mínim un cop l’any a aquest territori per recollir queixes i consultes de les persones, però també per reunir-se amb entitats representatives o visitar equipaments d’interès públic.

Tot i que el Proòm té canals habilitats per presentar queixes des de qualsevol punt del món, el fet d'apropar-se a les localitats més allunyades de la seu a Barcelona li permet conèixer in situ les problemàtiques i els greuges de la zona. En aquest desplaçament s’han atès 5 persones per temes de consum, urbanisme, medi ambient, estrangeria i participació ciutadana.

A més, el síndic ha mantingut una trobada institucional amb el síndic d’Aran, Francés X. Boya, i amb l’alcalde de Vielha i Mijaran, Juan Antonio Serrano.

El desplaçament també ha servit perquè el síndic i membres del seu equip poguessin visitar i mantenir reunions amb els responsables de les instal·lacions de l’Hospital de Vielha, de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Vielha i el parc de pompièrs.

Tornar