Notícies

El Síndic participa a la celebració dels 25 anys del Defensor del Poble Europeu

27/10/2020

foto

La jornada ha ajuntat defensors d’arreu d’Europa per posar en comú experiències i actuacions per afrontar els reptes presents i futurs

Aquesta sessió s’ha centrat en el futur de l'Ombudsman Europeu, l’afectació de la COVID a les tasques dels defensors i la cooperació dins la Xarxa Europea d'Ombusman

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha participat a la conferència digital de la Xarxa Europea d'Ombudsman organitzada pel Defensor del Poble Europeu, coincidint amb el 25è aniversari d’aquesta institució. Aquesta jornada, amb sessions al matí i a la tarda, s’ha centrat en el futur de l'Ombudsman Europeu, les actuacions arran de la COVID-19 en les diferents institucions i la cooperació dins la Xarxa Europea d'Ombusmen.

La defensora del poble europeu, Emily O’Reilly, i un grup d’experts han parlat sobre la millor manera de supervisar l’Administració europea en un context difícil, amb grans desafiaments i incerteses de futur. El discurs d’obertura ha anat a càrrec del vicepresident de Relacions Institucionals de la Comissió Europa, Maroš Šefčovič.

Seguidament hi ha hagut una taula rodona per tractar el futur del Defensor del Poble Europeu, en la qual ha participat la mateixa defensora, Emily O’Reilly; la presidenta de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, Dolors Montserrat; el president de l’Institut Internacional de l’Ombudsman (IOI), Peter Tyndall; el director de Transparència Internacional de la UE, Michiel van Hulten, i el professor de Dret i Polítiques Públiques a l’HEC París, Alberto Alemanno. Aquesta taula ha estat moderada per la directora de Nou Horitzons, Shada Islam.

Aquest trobada virtual també ha comptat amb la participació d’altres defensors membres de la xarxa, com ara el Defensor del Poble d’Andalusia, Jesús Maeztu; el defensor del Regne Unit, Rob Behrens, i la defensora de França, Claire Hédon, així com amb diputats del Parlament, representants de la societat civil, funcionaris i altres persones interessades.

Més informació: https://www.ombudsman.europa.eu/en/document/en/133395


Tornar