Notícies

El Síndic demana informació a Interior sobre els protocols d’us de bales de foam després que una persona hagi resultat ferida a l’ull

18/02/2021

foto (c) Gencat

S’ha adreçat a la Direcció General de la Policia per recopilar informació sobre el dispositiu i poder esclarir els fets

El Síndic ha tingut coneixement a través dels mitjans de comunicació que una jove de 19 anys va resultar ferida a l'ull durant els aldarulls que es van produir a la ciutat de Barcelona el passat dimarts durant la manifestació de suport a Pablo Hasel.

Segons les informacions publicades, la lesió que presenta la persona afectada a l'ull és compatible amb un tret de bala de foam, disparat presumptament per un agent del cos de Mossos d'Esquadra.

El Síndic ha obert una actuació d’ofici i ha demanat informació a la Direcció General de la Policia amb l’objectiu d’esclarir els fets.

En concret, el Síndic vol conèixer les actuacions que el cos de Mossos d'Esquadra està duent a terme per investigar els fets ocorreguts, el nombre de bales de foam disparades el dia de l’incident i els llocs on es van produir els trets, el procediment que se segueix per disparar bales d’aquest tipus, i si es disposen d’imatges enregistrades per les càmeres que duen els agents.

El 30 d’abril de 2014 es va aprovar al Parlament de Catalunya la prohibició de l’ús de pilotes de goma, la qual havia estat repetidament reclamada pel Síndic atesa la seva perillositat.

Tornar