Notícies

El síndic es reuneix amb els comandaments de la comissaria de Vic després de l’atac que van patir

24/02/2021

foto
El síndic va condemnar els fets ocorreguts i els va mostrar tot el seu suport durant la visita, el dilluns 22 de febrer

S’ha obert una actuació d’ofici per conèixer les mesures de seguretat de què disposen les comissaries d’arreu de Catalunya

En el marc de les manifestacions de suport al raper Pablo Hasel, arran de la seva entrada a presó, la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Vic va patir un atac per part de diverses persones, que van llençar objectes i pedres, van trencar-ne els vidres i les càmeres de videovigilància, i van accedir a l’interior. L’atac va acabar amb diversos mossos ferits i quatre detinguts.

En aquest context, el Síndic va obrir una actuació d’ofici amb l’objectiu de conèixer les mesures de seguretat de què disposen les comissaries del Cos de Mossos d’Esquadra de tot Catalunya. En aquest sentit, s’ha adreçat a la Direcció General de la Policia perquè l’informi, en el termini més breu possible, sobre si hi ha protocols d’actuació davant els possibles atacs a comissaries de policia, si el conjunt dels agents reben formació en autodefensa i sobre els terminis de reciclatge de formació o adquisició de noves tècniques, i sobre el dispositiu de què es va disposar en el cas de Vic durant els incidents.

Paral·lelament, el passat dilluns, 22 de febrer, el síndic Rafael Ribó es va desplaçar a Vic per mantenir una reunió amb el cap de la comissaria, Joan Salamanya, i el comissari Esquius, per analitzar i fer balanç de l'operatiu de seguretat desplegat i les mesures a prendre a partir d'ara. Durant la reunió, el síndic els va mostrar tot el seu suport i va condemnar els fets ocorreguts.

Tornar