Notícies

El síndic de greuges de Catalunya i la síndica de greuges de Sabadell signen un conveni per millorar l’atenció a les persones i agilitzar la tramitació de queixes

11/03/2021

foto
El conveni signat pretén actualitzar l’anterior, per reforçar els ponts de col·laboració i cooperació entre ambdues institucions

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i la síndica municipal de greuges de Sabadell, Eva Abellan, han signat aquest dijous, 11 de març, una actualització del conveni de col·laboració entre les institucions que ambdós encapçalen. La signatura té per objectiu evitar duplicitats, aprofitar sinergies i recursos, i sobretot millorar el servei de defensa de drets i facilitar-ne l’accés a la ciutadania.

D’acord amb aquest conveni, quan una persona presenti una queixa al Síndic de Greuges de Catalunya, aquest es compromet a informar-la de la possibilitat de presentar-la davant de la oficina de la síndica de Sabadell en el cas que el fet que la motivi es relacioni amb el funcionament de l’Administració municipal. El Síndic de Greuges de Catalunya podrà demanar a la Sindicatura Municipal de Greuges de Sabadell informació sobre els greuges que tramita i les conclusions en els casos que siguin d’interès comú.

Per la seva banda, l'oficina de la síndica de Sabadell es compromet a trametre al Síndic de Greuges de Catalunya les queixes que afectin administracions fora de l’àmbit municipal, sempre que la persona interessada hi estigui d’acord. En aquests casos, la comunicació entre les dues institucions haurà de ser fluida, tant durant la tramitació com un cop s’emeti una resolució, si s’escau.

El primer conveni amb l’oficina del Síndic de Greuges de Sabadell es va signar el 25 de juliol de 2006. Amb aquesta signatura, les dues institucions reafirmen el compromís amb la defensa de drets de proximitat, i també posen èmfasi en els mecanismes de col·laboració i cooperació entre ambdues institucions.

Tornar