Notícies

El Síndic signa amb el Consell Comarcal de l’Anoia un conveni per garantir els drets a la comarca

04/02/2022

foto (c) Consell Comarcal Anoia

Aquest conveni reforçarà la presència de la institució al territori per recollir les queixes i consultes de les persones resident

El síndic de greuges, Rafael Ribó, i el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, van signar telemàticament un conveni de supervisió singularitzada el passat 18 de gener. Amb la signatura d'aquest conveni de col·laboració, el Síndic es compromet a oferir una atenció singularitzada a la comarca, que es concretarà en la tramesa al Consell d'un informe anual que reculli la situació de les queixes tramitades que facin referència a les diverses administracions de la comarca, i un detall estadístic de les consultes provinents de persones i entitats residents a l’Anoia. El síndic també podrà assistir a un plenari del Consell per exposar i debatre l'informe esmentat o davant els plenaris dels ajuntaments de la comarca que ho sol·licitin.

El conveni també estableix l’obligatorietat del Síndic de fer un mínim de dues visites l’any a poblacions de la comarca per recollir les queixes i consultes que puguin tenir les persones residents.

Per la seva banda, el Consell divulgarà la figura del Síndic al territori i les diferents vies per accedir-hi sense necessitat de traslladar-se a Barcelona: per mitjà del telèfon gratuït 900 124 124, el web www.sindic.cat, per correu postal amb sobres de cobrament a destinació o directament a través de l’atenció de personal assessor de la institució a la comarca, de manera presencial o telemàtica.

Amb la signatura d'aquest conveni d'avui ja són 42 els convenis de supervisió en funcionament. D’aquests convenis, 38 són amb municipis; tres, amb consells comarcals –Cerdanya, Alt Urgell i Anoia–, i un altre, amb el Conselh Generau d'Aran.

Tornar