Notícies

El Síndic obre una actuació d’ofici per les amenaces homòfobes rebudes per un dibuixant d’El Jueves

22/04/2022

foto (c) Pixabay

S’ha adreçat a la Direcció General de Policia i al Departament d’Igualtat i Feminismes

La institució vol mostrar el seu suport a la víctima i es reafirma amb el seu compromís amb la defensa dels drets de les persones LGTBI

El Síndic de Greuges de Catalunya ha tingut coneixement pels mitjans de comunicació de les amenaces homòfobes greus rebudes per un dibuixant d’El Jueves a través de les xarxes socials. L’Observatori contra l’Homofòbia també ha posat el cas en coneixement del Síndic i ha sol·licitat la seva intervenció.

El Síndic de Greuges, en exercici del mandat del Parlament de Catalunya de supervisar l'Administració pel que fa al compliment del dret de les persones LGTBI i de lluitar contra tot tipus d'agressió LGTBI-fòbica, ha obert una actuació d'ofici per conèixer els fets i estudiar l’actuació de les administracions. En concret, ha demanat informació a la Direcció General de la Policia, a qui ha preguntat per les actuacions policials que s'han dut a terme per investigar els fets, i al Departament d’Igualtat i Feminismes, per saber si els fets han estat denunciats legalment a l'Àrea LGTBI i, en aquest cas, les accions que s'han dut a terme.

En el context actual, eminentment digital, les diferents formes de violència i de discriminació han trobat nous canals d'expressió i d'amplificació en el món virtual com a plataformes d'actuació, que faciliten i multipliquen exponencialment els seus efectes. A més de facilitar l'anonimat i la suma de persones agressores, les noves tecnologies i les xarxes socials permeten la repetició, la viralitat, la difusió i, fins i tot la normalització d’aquestes agressions, creant una comunitat virtual que les legitima i les manté.

El síndic vol mostrar la seva solidaritat amb la víctima que s'ha vist vexada, amenaçada i agredida, i fa palès el compromís ferm de la institució amb la garantia dels drets de les persones LGTBI i la tolerància zero envers les situacions LGTBI-fòbiques. També reafirma la importància cabdal de la llibertat d'expressió i opinió, i de la tolerància i el respecte per la dignitat de totes les persones, en una societat democràtica i pluralista.

Tornar