Notícies

El Síndic estudia d’ofici l’agressió a cinc funcionaris de Brians 2

23/05/2022

foto (c) Departament de Justícia - Gencat

Els fets han tingut lloc aquest cap de setmana al DERT

S’ha adreçat al Departament de Justícia perquè l’informi dels fets ocorreguts, de les conseqüències que ha tingut i de les mesures adoptades

El Síndic ha tingut coneixement pels mitjans de comunicació de la presumpta agressió per part d’un intern a cinc funcionaris al Centre Penitenciari Brians 2, quan aquests es disposaven a traslladar-lo de cel·la.

D’acord amb les informacions publicades, els fets van tenir lloc el passat 22 de maig, a les 9.30 hores, aproximadament, al Departament de Règim Tancat (DERT) i han tingut com a conseqüència que tres dels cinc funcionaris ferits han hagut de ser traslladats a un centre sanitari extern. Segons les informacions de què disposa el Síndic, l’intern va ser immobilitzat durant tres hores i se li va aplicar el protocol de seguretat del DERT.

Per estudiar aquest assumpte, el Síndic ha obert una actuació d’ofici i s’ha adreçat a la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia per conèixer la gravetat i el resultat dels fets ocorreguts, i també les conseqüències que ha tingut i les mesures que s’han adoptat. En concret, el Síndic vol informació sobre l'atenció mèdica dispensada als funcionaris ferits i sobre el suport psicològic i jurídic que se'ls pugui facilitar.

També demana que se li faciliti el full processal, penal i penitenciari de l'intern i l’informe elaborat pels membres de l'equip multidisciplinari sobre quina ha estat, fins ara, la seva evolució des del punt de vista de tractament i de règim, i que se l’informi de les mesures aplicades a l'intern.

Tornar