Notícies

Tret de sortida de la quinzena edició del Consell Assessor Jove del Síndic de Greuges de Catalunya

26/10/2022

foto

El Consell Assessor Jove és una eina que busca incorporar l’opinió dels joves en temes d'interès per a la institució

La síndica de greuges de Catalunya, Esther Giménez-Salinas, i l’adjunta d’infància, Maria Jesús Larios, han inaugurat avui la quinzena edició del Consell Assessor Jove (CAJ), en què participen setze adolescents d’entre catorze i quinze anys de vuit centres educatius de Catalunya.

L'objectiu del CAJ és incorporar la perspectiva dels adolescents en l'orientació de les actuacions que duu a terme la institució. A partir de les idees que han sorgit del diàleg mantingut amb els integrants del CAJ, s’ha decidit que els temes que es treballaran són la salut mental i diferents aspectes del dret a l’educació, i que s’hi incorporaran  altres temàtiques que puguin sorgir al llarg de l’any. La Xarxa Europea de Defensors dels Infants (ENOC) ha determinat que treballarà el tema del paper de les institucions d’ombudsman, que també s'abordarà en el marc del fòrum ENYA, en què participen representants dels consells joves d’institucions d'ombudsman de l’ENOC.

Els alumnes d’aquesta edició pertanyen als centres educatius següents:

  • Escola Maristes Anna Ravell (Barcelona)
  • Institut Escola Turó d’En Caritg (Badalona)
  • Institut Emperador Carles (Barcelona)
  • Institut La Mina (Sant Adrià de Besòs)
  • Institut La Salle (Manresa)
  • Institut Maremar (el Masnou)
  • Institut Josep Lladonosa (Lleida) 
  • Institut Terrassa (Terrassa)

En la trobada també s’ha pogut explicar als nous integrants del CAJ la tasca feta pels membres sortints. Per això s’ha comptat amb la presència d’Iriza Noor, la persona que l’any passat va representar el consell en el Fòrum ENYA a Reykjavík. S’han mostrat els vídeos de la seva intervenció i de la trobada prèvia que va organitzar l’Ararteko i que va tenir lloc a la ciutat de Bilbao.

En finalitzar la trobada, la síndica i l’adjunta d’infància han volgut agrair als joves que han participat en la darrera edició la feina feta i la seva lluita en la defensa dels drets de les persones.

Tornar