Notícies

La síndica demana mesures per evitar que el Montsià torni a patir els efectes de les inundacions

06/09/2023

foto

Des del 2018 la comarca ha patit tres cops els efectes dels aiguats

Proposa crear una comissió multidisciplinar per abordar de manera general els efectes del canvi climàtic

El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una actuació d’ofici arran de les inundacions ocorregudes el passat cap de setmana i que van afectar especialment la comarca del Montsià. Els darrers anys aquesta comarca ha rebut els efectes d’aiguats molt intensos en tres ocasions: el 2018, el 2021 i el 2023.

La recurrència d’aquests episodis preocupa la síndica i posa de manifest la mancança de les infraestructures per fer front a les grans avingudes d'aigua, que cada vegada seran més freqüents en aquesta zona com a conseqüència del canvi climàtic.

Amb l’actuació d’ofici, la institució vol analitzar les causes que fan que aquesta sigui una zona especialment castigada pels temporals, les característiques concretes de les zones afectades, les actuacions que ja han dut a terme les administracions implicades per evitar aquests desastres naturals, les actuacions previstes i el calendari en què es preveu dur-les a terme.

Paral·lelament, la síndica veu imprescindible abordar les afectacions que pot tenir el canvi climàtic a la zona sud de Catalunya, i per això proposa crear una comissió tècnica que estudiï els episodis d’inundacions ocorreguts i les seves causes, i que proposi mesures per evitar els efectes que estan tenint els aiguats.

Esther Giménez-Salinas ha traslladat als alcaldes la seva solidaritat amb les persones afectades de la zona, i els ha fet saber que posa la institució al servei de la ciutadania per tot allò que pugui necessitar.

Tornar