900 124 124

Curs 2023-2024

Sessió inaugural

Setzena edició del Consell Assessor Jove del Síndic de Greuges de Catalunya

  • 17/10/2023

El Consell Assessor Jove és una eina que busca incorporar l’opinió dels joves en temes d'interès per a la institució. 

L’adjunta d’infància, Aida C. Rodríguez, ha inaugurat avui la setzena edició del Consell Assessor Jove (CAJ), en què participen setze adolescents d’entre catorze i quinze anys de vuit centres educatius de Catalunya.

El CAJ va néixer amb l'objectiu d’incorporar la perspectiva dels adolescents en l'orientació de les actuacions que duu a terme la institució del Síndic de Greuges. La sessió d’avui ha començat amb una presentació de la institució i una explicació de la missió i la manera de treballar del CAJ als nous membres per part de l’adjunta.

En aquesta primera trobada també hi han participat exmembres del CAJ del curs anterior, que han volgut explicar els temes que van treballar l’any passat i què els havia suposat participar al Consell. Així, Leila Serroukh ha parlat de la seva experiència a la Xarxa Europea de Joves Assessors (European Network of Young Advisors, ENYA) i a la 27a edició anual de la Xarxa Europea de Defensors de la Infància (European Network of Ombudsmen for Children, ENOC). Les dues trobades tenien per objectiu reflexionar sobre el paper de les institucions de defensa dels drets de la infància i com fer-les més accessibles per a infants i joves.

En la sessió d’avui l’adjunta ha manifestat la voluntat que en les primeres trobades del CAJ es pugui reflexionar sobre la participació dels joves en diferents espais i sobre la manera d'implementar les recomanacions que es van subscriure l’any passat. També s'ha acordat fer unes sessions inicials de treball conjunt per escoltar i vehicular els temes que als nous membres els interessa treballar al llarg d’aquest curs.

En finalitzar, s’ha volgut agrair als exmembres la feina feta i encoratjar els nouvinguts a lluitar per la defensa dels drets de les persones.

Enguany, els alumnes que formaran part del CAJ pertanyen als centres educatius següents:

  • Escola Maristes Anna Ravell (Barcelona)
  • Institut Escola Turó d’en Caritg (Badalona)

  • Institut Sants (Barcelona)

  • Institut La Mina (Sant Andreu)

  • Institut La Salle (Manresa)

  • Institut Maremar (El Masnou)

  • Institut Josep Lladonosa (Lleida)

  • Institut Terrassa (Terrassa)