The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El Síndic proposa a Benestar i Família millores en la gestió de les adopcions internacionals

15/11/2006

El síndic, Rafael Ribó i l'adjunt d'Infants, Xavier Bonal, han explicat en roda de premsa aquestes propostes, que s'inclouen en la resolució de l'actuació d'ofici sobre els processos d'adopció al Congo. Uns processos en els quals s'han detectat diverses mancances per part de les diferents parts implicades.

Durant els mesos d'agost, setembre i octubre el Síndic va rebre diverses queixes de famílies, relatives a problemes en la tramitació dels processos d'adopció a la República del Congo i a la República Democràtica del Congo.

Aquestes queixes i la suspensió provisional de l'entitat col·laboradora d'adopció Internacional (ECAI) que, en aquest cas, era l'Associació d'Adopció d'Infants de Congo (ADIC) van portar el Síndic a iniciar una actuació d'ofici al principi de setembre per agrupar en un sol expedient aquesta problemàtica.

La resolució d'aquesta actuació s'ha dut a terme gràcies a les diverses entrevistes realitzades, tant amb els interessats com amb els diversos càrrecs de l'administració responsable, i amb les aportacions per escrit de les persones que van presentar les queixes.

Back