The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El Síndic reivindica la detecció precoç i la mediació com a instruments bàsics per lluitar contra l’assetjament escolar

12/02/2007

Rafael Ribó ha presentat al Parlament, juntament amb l'adjunt per a la Defensa dels Drets dels Infants, Xavier Bonal, l'informe extraordinari Convivència i conflictes als centres educatius, que va ser lliurat a la cambra el passat mes de desembre.

Segons el síndic, l'ús d'aquests dos elements, la detecció i medicació, hauria d'aconseguir reduir els casos i evitar, sempre que sigui possible, el canvi de centre dels alumnes afectats.
També ha demanat potenciar tots els instruments que portin a una millora de la convivència als centres, com a objectiu prioritari de qualsevol centre educatiu i per intentar evitar qualsevol forma de maltractament.
Segons el defensor de les persones, la convivència és tant o més important que altres objectius que puguin marcar les escoles i els instituts de tipus formatiu, i ajuda també a assolir els altres objectius.
Aquesta potenciació de la convivència passaria, entre altres coses, per promoure la participació dels centres en programes i plans de millora, especialment entre els equips directius i el consell escolar, i implicar l'alumnat en la gestió de determinats conflictes.
Per millorar la convivència, Ribó també ha demanat a l'Administració que doni més suport als centres mitjançant recursos, assessorament, formació de professors i materials específics que els ajudin a aplicar els plans de convivència.

Back