The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El Síndic investiga presumptes maltractaments al centre penitenciari de Brians

23/05/2007

Durant el 2006 i el 2007 s'han rebut 22 queixes d'interns que feien referència a un presumpte maltractament o rigor innecessari en l'actuació dels professionals penitenciaris, particularment al Centre de Brians.

Des de l'Àrea de Seguretat Pública s'ha fet un seguiment dels casos de presumptes maltractaments cada vegada que s'ha rebut una queixa d'interns.

A l'estudi que aquesta institució està duent a terme sobre els maltractaments, s'hi ha afegit l'informe d'una entitat de defensa dels drets humans que el mes de març va posar en coneixement d'aquesta institució la denúncia que diversos interns els havien fet arribar, denúncia que també havien comunicat a l'Administració penitenciària.En general, les queixes rebudes pel Síndic darrerament denunciaven actuacions grolleres, comentaris fora de lloc durant els escorcolls o amenaces directes dels funcionaris als interns.En aquests tipus de casos, com passa també en els maltractaments policials, hi ha la dificultat probatòria dels fets, ja que es tracta de la paraula d'un funcionari contra la paraula d'un intern.
Les dades aconseguides han portat a arxivar els expedients investigats durant el 2006 perquè no s'han pogut constatar els fets objecte de denúncia i es continua investigant els casos del 2007. El mes de febrer passat el mateix síndic, Rafael Ribó, ja va anar a Brians per interessar-se personalment per aquests casos. El director de Seguretat Pública i Relacions Socials, Ignasi Garcia Clavel, i altres membres de l'equip del Síndic continuaran visitant regularment tots els centres penitenciaris.   

Back