The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

Els defensors dels infants d'arreu del món fan una crida als estats perquè garanteixin l'exercici dels drets dels menors

14/12/2007

Les Institucions Independents de Drets Humans per a la Infància, reunides a Nova York en el marc de la Sessió Especial de l'ONU a favor de la Infància, han fet una declaració conjunta en la qual fan una crida als estats "perquè compleixin els seus deures i garanteixin plenament l'exercici dels drets dels infants".

Els defensors lamenten també en aquesta declaració que massa sovint els infants no són una prioritat política i denuncien que l'expansió de la pobresa, el creixement de la inseguretat, l'augment del fonamentalisme, el canvi climàtic i el mal ús les noves tecnologies, fenòmens que s'estan produint en aquests últims anys, afecten plenament els menors d'edat. Segons els defensors, aquestes amenaces als drets dels infants requereixen la cooperació i l'ajuda internacional.
A la reunió, que va tenir lloc a Nova York el 10 de desembre, hi va assistir l'adjunt del Síndic per als Drets del Infants, Xavier Bonal, que hi va participar no solament com a representant de la institució, sinó també en qualitat de president de l'ENOC (Xarxa Europea de Defensors per a la Infància).
Aquesta és la segona trobada d'institucions independents de drets humans per a la infancia d'escala mundial que se celebra. La primera també va tenir lloc a Nova York el maig de 2002, en el marc de la Sessió Especial de les Nacions Unides a favor de la Infància  

Back