The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

Doble desplaçament de l’oficina del Síndic a Osona

25/02/2010

Manlleu registra 14 queixes i 21 consultes, i Torelló, 20 queixes i 20 consultes. A més d'atendre les persones, l'equip del Síndic ha visitat diferents equipaments publics de les dues localitats. Rafael Ribó també s'ha trobat amb els alcaldes. 

D'una banda, a Torelló, el síndic i altres membres del seu equip han visitat les dependències de la Policia Local i el CEIP Vall del Ges, on Rafael Ribó s'ha reunit amb el consistori infantil format per alumnes de 6è de primària de totes les escoles del municipi. Els infants van traslladar al síndic les seves preguntes i dubtes sobre la institució de defensa de drets, a més de formular-li diverses queixes i una consulta. Ribó també ha anat a l'Ajuntament, on s'ha entrevistat amb l'alcalde, Miquel Franch, i ha signat amb el consistori un conveni d'atenció singularitzada per impulsar la defensa dels drets en l'àmbit local.

Per altra banda, a Manlleu, han visitat l'Hospital i el CAP, l'empresa de serveis per a la sostenibilitat Lavola, la Policia Local, i l'Ajuntament, on s'ha entrevistat amb l'alcalde, Pere Prat. A més, Ribó s'ha reunit amb entitats del barri de l'Erm.

 En total, els membres de l'equip del Síndic han rebut 75 visites, que s'han materialitzat en 14 queixes i 21 consultes a Manlleu i 20 queixes i 20 consultes a Torelló.

L'any 2009, el Síndic va iniciar 36 actuacions (7 queixes i 29 consultes) a Torelló i 30 a Manlleu (2 queixes i 28 consultes). Les queixes rebudes a Torelló l'any passat van estar relacionades, entre altres, amb el subministrament elèctric i de gas, administració judicial, les necessitats educatives especials, i el procediment administratiu sancionador. Pel que fa a Manlleu, les queixes van estar relacionades amb l'organització i planificació del sistema escolar i els processos d'acolliment d'adopció. A la comarca d'Osona, durant el 2009 es van realitzar 373 actuacions (81 queixes i 292 consultes).

Des de 1996, l'oficina del Síndic ja ha fet 90 desplaçaments arreu de Catalunya, 56 durant l'actual mandat del síndic Ribó. Aquesta és la tercera vegada que el Síndic desplaça la seva oficina a Osona, on ja ha visitat Vic en dues ocasions, a l'octubre del 2001 i el març del 2008.

Back