The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El síndic destaca les administracions no col·laboradores en la seva primera compareixença al Parlament per explicar l’Informe 2010

28/03/2011

En aquesta sessió, el síndic, Rafael Ribó, ha fet referència a les queixes sobre administració pública, immigració, salut,  serveis socials i a les actuacions internacionals i de cooperació. També ha donat dades sobre les xifres més destacades de l’Informe.

El síndic ha fet una valoració especial pel que fa als casos de manca de col·laboració amb la institució, és a dir, les institucions que han desatès les peticions del Síndic. Aquest any ha destacat la manca de col·laboració de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya.

Després de la seva intervenció, els representants dels diferents grups parlamentaris de la comissió del Síndic han fet una valoració de l’Informe i han traslladat diverses preguntes al síndic, que ha respòs en una segona intervenció.

La resta de temes de l’Informe seran presentats i debatuts en una segona sessió el proper dilluns 11 d’abril. Posteriorment, en una tercera jornada, el síndic intervindrà en el ple del Parlament, on destacarà alguns dels temes exposats en l’Informe.

L’Informe,  que recull  les queixes i les activitats tramitades i fetes per la institució durant el 2010,  va ser lliurat a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el passat 18 de febrer.

L’any passat, el Síndic va iniciar un total de 21.504 actuacions, que es distribueixen entre 6.095 queixes (28%), 121 actuacions d’ofici (0,5%) i 15.288 consultes (71%). Les queixes es van incrementar un 2,6% respecte al 2009.

De les 6.095 queixes rebudes, la majoria ha tractat sobre matèries d’administració pública (19%), ordenació del territori (14,4%) i serveis socials (14,3%).

Back