The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El Síndic rep 6 queixes i 12 consultes durant la visita a Solsona

13/04/2011

Els temes més destacats de les queixes i consultes han estat ensenyament i consum. L’oficina del Síndic de Greuges s’ha desplaçat a Solsona per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants d’aquesta localitat. En total s’han rebut 15 visites, que s'han materialitzat en 6 queixes i 12 consultes.

L’equip del Síndic ha visitat la residència d’avis Hospital Pere Màrtir Colomés, l’associació de malalts mentals i drogodependents Sol del Solsonès i l’Associació Pro minusvàlids de Solsona i Comarca Amisol. Al llarg del dia, també s’ha fet una reunió amb membres i tècnics del Consell Municipal d’Infants, s’han visitat les dependències de la Policia Local, dels Mossos d’Esquadra, la caserna dels Bombers i s’ha anat a l’escola Aiguadora de Navès. Rafael Ribó també s’ha entrevistat amb l’alcalde de Solsona, David Rodríguez.

Durant el 2010, els habitants de Solsona van fer arribar al Síndic un total de 13 actuacions (7 queixes i 6 consultes). Dues de les 7 queixes presentades feien referència a l’àrea de sanitat. La resta de queixes eren de temàtiques variades com ara serveis socials, administració pública i procediment administratiu, urbanisme, etc.

Pel que fa al Solsonès, el Síndic de Greuges va dur a terme un total de 26 actuacions (12 queixes i 14 consultes) durant el 2010. A més de Solsona, Olius, amb 3 queixes i 1 consulta, i Pinell de Solsonès, amb 1 queixa i 2 consultes, van ser les altres poblacions de la comarca on es van rebre més peticions d’actuació durant el 2010. Amb relació a la temàtica de les queixes rebudes, 3 eren de l’àrea d’administració pública i procediment administratiu, 2, d’urbanisme, i 2 més de sanitat, entre d’altres. Amb referència a les consultes ateses, les més nombroses feien referència a temes de consum.

Des de 1996, l’oficina del Síndic ja ha fet 103 desplaçaments arreu de Catalunya, 70 durant els mandats de Rafael Ribó. El Síndic ja va visitar Solsona en una ocasió, el febrer del 2002.

Back