The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El Síndic investiga la mort d'un nadó, possiblement a causa de maltractaments

14/04/2012

El Síndic investigarà la mort del nadó, dimarts passat, per verificar si hi ha hagut una aplicació correcta dels protocols vigents per la detecció i prevenció de maltractaments a menors.

En el marc d'aquesta actuació, el Síndic també es coordinarà amb el Valedor do Pobo (Defensor de Galícia) i avançarà l'avaluació, inicialment prevista per mitjans de maig de 2012, sobre l'aplicació del Protocol marc d'actuacions en cas d'abusos sexuals i altres maltractaments greus als infants.

En concret, el Sindic de Greuges de Catalunya:

1) S'adreçarà als serveis mèdics i hospitalaris de referència i als serveis socials i de protecció a la infància per obtenir tota la informació sobre la seva actuació en referència al nadó i a la seva família, així com de la situació del seu germà.

2) El sindic de greuges, Rafael Ribó, i el valedor do pobo (defensor gallec), Benigno Lopez, han acordat aquest mati col·laborar activament per obtenir tota la informació de l'Administració gallega pel que fa a l'assistència rebuda per aquesta família i sobre l'existència o no d'indicis de maltractaments al nadó mort. Les notícies que es disposen informen que aquesta família va arribar a Catalunya fa unes setmanes procedent de Galicia.

3) El Síndic de Greuges proposarà a totes les institucions i organismes que van signar el Protocol marc d'actuacions en cas d'abusos sexuals i altres maltractaments greus als infants, impulsat pel mateix Síndic, anticipar la reunió de seguiment de l'esmentat protocol, que ja havia estat convocada per mitjans de maig. L'objectiu de la trobada és revisar i actualitzar l'aplicació dels esmentats protocols per tal de guanyar més eficàcia en la seva coordinació per evitar situacions de violència contra infants.

Back