The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El Síndic investiga la possible vulneració de drets d'un intern del CIE en vaga de fam

30/01/2014

-Recull informació sobre l'estat de l'intern directament de l'equip mèdic que l'atén
-Demana que, si les raons mèdiques ho aconsellen, es traslladi l'intern a un hospital

El Síndic de Greuges ha estat informat que un intern del CIE Zona Franca, en vaga de fam des de fa 32 dies, ha estat atès per personal mèdic, primer del centre de Manso i, posteriorment, de l’Hospital Clínic.

Un equip del Síndic, encapçalat pel mateix Rafael Ribó, s’ha desplaçat als dos centres referenciats per obtenir informació sobre l’estat de salut d’aquesta persona, contrastar el seguiment que requereix aquesta persona amb els professionals que l’havien atès i conèixer amb més detall les conseqüències que la vaga de fam pot tenir en la seva salut. 

Després de valorar aquest cas amb els professionals sanitaris, el Síndic de Greuges demana, en primer lloc, que en qualsevol cas es respecti la voluntat de l’intern d’exercir la protesta mitjançant la renúncia a la ingesta de sòlids. En segon lloc, suggereix a les autoritats competents en la gestió del CIE (Ministeri de l’Interior) i als organismes que el supervisen (TSJC , Fiscalia) que es garanteixi un seguiment mèdic, regular i diari, i s’adeqüi aquest seguiment a l’avaluació de les constants que es poden veure més afectades en una vaga de fam. Si aquest seguiment no es pot fer en les condicions adequades al CIE de la Zona Franca, el Síndic suggereix que s’estudiï la possibilitat d’internar aquesta persona en un centre hospitalari. 

Per raons humanitàries, el Síndic també demana a les institucions competents que garanteixin que, mentre l’intern mantingui la vaga de fam i fins que no l’hagi finalitzat i el seu cos hagi recuperat la normalitat, aquesta persona no sigui, sota cap concepte, expulsada del país. 

Finalment, el Síndic informa que s’ha adreçat novament a la defensora del poble per traslladar-li tota aquesta informació i per suggerir-li, novament, que, per motius d’eficiència i eficàcia, acordi que el Síndic de Greuges supervisi, en nom del Defensor del Poble, l’evolució d’aquest nou cas al CIE Zona Franca.

Back