The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El síndic demana que el 2014 representi un punt d’inflexió en les polítiques socials

06/02/2014

-L’any 2013 el Síndic ha tramitat més de 27.000 actuacions i ha obtingut un percentatge d’acceptació del 98%


El síndic, Rafael Ribó, que ha lliurat l’Informe anual 2013 a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha incidit en la necessitat de protegir les polítiques socials, les quals han centrat una bona part de les actuacions dutes a terme per la institució durant l’any 2013.

Satisfet amb el grau d’acceptació de les resolucions del Síndic, Rafael Ribó ha incidit en l’efectivitat de la feina que duu a terme la institució i ha demanat la col·laboració de l’Administració per garantir el compliment efectiu de les recomanacions acceptades.

L’Informe evidencia la fragilitat de les polítiques socials que vertebren l’estat del benestar

A partir d’algunes actuacions destacades en matèria de polítiques socials, el Síndic evidencia l’impacte de la disminució pressupostària en les polítiques socials. En aquest sentit, demana a l’Administració que garanteixi el pagament de prestacions reconegudes i recorda que la situació econòmica no pot justificar la vulneració dels drets socials.

L’accés a la informació és una eina essencial per al control democràtic i per fomentar la participació ciutadana

Pel que fa al dret a la bona administració, el Síndic destaca que l’accés a la informació pública s’ha de poder exercir sense traves i directament. En espera que s’aprovi la llei d’accés a la informació, el Síndic recomana a totes les administracions que actuïn amb la màxima transparència sense necessitat d’esperar la nova regulació.

L’Informe, dividit en cinc capítols, n’incorpora un de nou (el quart), dedicat al seguiment i el compliment de les resolucions del Síndic. El tercer capítol recull les actuacions més destacades per matèries, amb exemples de queixes i actuacions d’ofici, i el cinquè recull les activitats institucionals.

El primer capítol, el de consideracions generals, ve adjunt amb aquesta nota de premsa.

Les resolucions del Síndic emeses els anys 2011, 2012 i 2013 es poden consultar des del web. 

Accés a l'Informe Anual 2013 íntegre 

Back