The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El Síndic demana informació a Salut per la mort d'un pacient en llista d'espera durant 22 mesos

07/05/2015

Segons els mitjans de comunicació, l'home va ser operat d'urgència a Bellvitge per una hèrnia abdominal que li havia rebentat 

El 2014 el Síndic va obrir quatre actuacions d'ofici sobre llistes d'espera i va tramitar 261 queixes, 159 sobre intervencions quirúrgiques

 

El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies de la mort d'un pacient en llista d'espera durant 22 mesos per ser operat a l'Hospital de Bellvitge d'una hèrnia abdominal. Rafael Ribó, que s'ha assabentat del cas pels mitjans de comunicació, s'ha adreçat amb caràcter urgent al Departament de Salut per demanar informació sobre el cas en concret i també sobre els protocols i els criteris de priorització previstos a l'esmentat centre sanitari.

Segons les informacions publicades, el pacient va ser operat d'urgència a Bellvitge el mes d'octubre de l'any 2014 després que l'hèrnia abdominal li hagués rebentat. Tres mesos després va morir al mateix hospital on va ser intervingut.

A partir d'una queixa rebuda per un temps excessiu d'espera en una intervenció a l'Hospital de Bellvitge, el Síndic ja va recomanar l'any 2014 que calia prendre mesures i va alertar d'una organització insuficient per garantir el dret dels ciutadans a l’atenció sanitària en un termini raonable, més enllà de l’aplicació de criteris de priorització.

El 2014 el Síndic va obrir quatre actuacions d'ofici sobre llistes d'espera i va tramitar 261 queixes, 159 sobre intervencions quirúrgiques. El 2013, les queixes per retards en operacions van ser 89.

 

Back