The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El Síndic qüestiona la gestió de Renfe i demana explicacions pel col·lapse

21/05/2015

Davant del caos en la circulació de tots els trens de Rodalies i Regionals de Renfe a Catalunya, el Síndic de Greuges de Catalunya s’ha adreçat directament a l’entitat Adif, responsable de les infraestructures ferroviàries, per aclarir les causes de la incidència, les mesures adoptades i les solucions per evitar que es repeteixin situacions similars.

També ha demanat informació al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que té la competència del servei de Rodalies i Regionals a Catalunya i, atès que Adif depèn del Ministeri de Foment, li ha comunicat al Defensor del Poble que ha obert aquesta investigació.

Una avaria en el sistema informàtic del Centre de Control de Trànsit, situat a l'Estació de França, ha obligat a aturar 200 trens a Catalunya. En concret, s’ha interromput la circulació de totes les línies de tren de Rodalies i Regionals i els de llarga distància que circulen pel corredor mediterrani. El Síndic ha qüestionat que no hagi  funcionat el doble mecanisme de seguretat i ha demanat informació sobre quines mesures prendrà per prevenir errades com aquesta.

El Síndic destaca que els usuaris afectats, que han estat al voltant de 80.000, tenen dret a rebre de l’empresa ferroviària informació sobre les incidències i sobre els mecanismes de reclamació i d’indemnització, si s’escau. 

 

Back