The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El Síndic demana polítiques proactives sobre les competències digitals dels infants i adolescents

16/12/2015

Aquesta és una de les conclusions de la jornada del Síndic sobre l’accés a Internet d’infants i adolescents

Proposa un pla d’intervenció integral per part de l’Administració amb l’objectiu d’integrar les TIC en tots els àmbits de la infància

S’han de buscar acords globals per garantir la seguretat a Internet a escala internacional

Els ponents i el públic assistent a la jornada “Accés a internet i les TIC pels infants i adolescents: oportunitats i riscos”, iniciativa del Síndic de Greuges de Catalunya en col·laboració amb el Palau Macaya de l’Obra Social “La Caixa”, han coincidit a destacar les oportunitats extraordinàries que ofereixen Internet i les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC) en els àmbits de l’educació i de la participació dels infants. D’acord amb aquesta perspectiva, des del Síndic s’han apuntat algunes reflexions i recomanacions.

Entre aquestes conclusions, presentades en acabar l’acte per l’adjunta per a la defensa dels drets dels infants i adolescents, M. Jesús Larios, destaca la necessitat de polítiques proactives sobre les competències digitals dels infants i adolescents, més enllà de les habilitats. També calen més competències per part dels entorns implicats, com ara l’escola, la família, el lleure, etc.

Una altra proposta sorgida durant l’acte és crear un pla per fer una intervenció integral des de l’Administració amb l’objectiu d’integrar les TIC en tots els àmbits de la infància. Quant a l’àmbit de l’educació en particular, caldria un pacte entre tots els actors implicats per aconseguir introduir-hi plenament les TIC i Internet.

Finalment, pel que fa als riscos, també hi ha consens sobre la necessitat de crear acords globals per garantir la seguretat a escola internacional.

Les actuacions dutes a terme pel Síndic a partir de queixes rebudes sobre el tema estan relacionades amb la protecció de la intimitat i la llibertat sexual, i amb el ciberassetjament.

La jornada ha tingut lloc aquest dimarts 15 de desembre i ha reunit més de vuitanta persones relacionades amb el món de la infància. Entre els ponents, hi ha hagut experts de l’Administració, de l’empresa privada i del món universitari (programa).

Back