The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

Els defensors europeus voten Rafael Ribó com a president europeu de l'Institut Internacional de l'Ombudsman

14/01/2016

El síndic ha estat escollit amb 43 vots a favor i tres abstencions

Aquest nomenament comportarà la ubicació a Barcelona de la seu de l'oficina europea

El  síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha estat escollit pels seus homòlegs europeus com a president de la secció europea de l'Institut Internacional de l'Ombudsman. Ribó ha obtingut 43 vots a favor i tres abstencions dels 46 membres amb dret de vot que s'han pronunciat.

Aquest nomenament comportarà la ubicació a Barcelona de la seu de l'oficina de la regió europea, fins ara situada a Varsòvia, ja que el síndic substitueix en el càrrec l’anterior defensora polonesa, Irena Lipowicz.

A banda de l'elecció de Rafael Ribó, que ja va ocupar aquest càrrec del 2009 al 2012, també s'ha escollit com a nou membre de la Junta de Directors la defensora de la regió italiana de la Toscana, Lucina Franchini.

L'Institut Internacional de l’Ombudsman va ser creat el 1978 i és una organització internacional d'institucions de defensors que agrupa ombudsmen d'arreu del món. Està organitzada en sis grans regions que són: Europa, Àfrica, Àsia, Austràlia i Pacífic, Amèrica del Sud i Carib, i Amèrica del Nord.

Té com a objectius principals promoure el concepte i la institució de l'Ombudsman arreu del món i potenciar l'intercanvi d'informació i experiències entre les diferents institucions.

Back