The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El Síndic suggerirŕ al Parlament que debati i estudďi el Pla Hidrolňgic de l'Ebre

25/01/2016

S'ha reunit a Tortosa amb la Plataforma de Defensa de l'Ebre

Ha traslladat a representants del BEI (Banc Europeu d'Inversions) les seves conclusions sobre la plataforma Castor, que ha qualificat d'arriscada i manifestament insegura

Rafael Ribó lloa la tasca democràtica de defensa de drets de les plataformes reivindicatives de les Terres de l'Ebre

El síndic, Rafael Ribó, ha anunciat a Tortosa que suggerirà al Parlament català que debati i estudïi sobre el Pla hidrològic amb el màxim d'audiències possibles. Aquesta és una de les tres mesures concretes que emprendrà de manera immediata per protegir la zona del Delta, independentment de les conclusions i recomanacions que resolgui en el marc de l'Actuació d'Ofici que va obrir fa un parell de setmanes després que el Govern estatal aprovés mitjançant reial Decret el Pla hidrològic de l'Ebre. 

Les altres dues accions previstes, com ha fet saber el síndic, Rafael Ribó, als representants de  Plataforma de Defensa de l'Ebre amb els quals s'ha reunit a la capital del Baix Ebre , són, d'una banda, que s'ha compromès a traslladar a la defensora del poble europeu les mancances del Pla aprovat. De l'altra banda, el Síndic ha avançat que demanarà al Govern català que agiliti la presentació del Pla de Gestió de la Xarxa Natura 2000 pel que fa a la conca de l'Ebre.

El Síndic ja s'ha adreçat a la Generalitat i al Govern estatal perquè li facilitin diverses informacions, com ara les mesures que pensen emprendre per garantir el cabal de la conca. El Pla hidrològic no incorpora cap de les propostes consensuades i proposades a Catalunya, en el marc de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre.

Rafael Ribó també s'ha reunit amb representants del Banc Europeu d'Inversions (BEI) per exposar la seva perspectiva sobre el projecte Castor i aportar tota la documentació i informes recollits amb motiu de les actuacions d'ofici realitzades sobre l'esmentat projecte. Ha parlar d'una inversió molt arriscada i manifestament insegura.

Ribó ha considerat molt positiu que la Comissió Europea hagi decidit investigar la indemnització aprovada pel Govern espanyol a l'empresa promotora del Castor. Segons el síndic, que va ser una de les primeres institucions en denunciar públicament possibles irregularitats al voltant del magatzem de gas,  "des de la perspectiva dels drets dels consumidors és una barbaritat, com he defensat sempre, que els usuaris hagin d'assumir qualsevol import per indemnitzar la companyia Escal UGS pel cessament i desmantellament de la plataforma Castor".

Per aquest motiu, recorda, va emplaçar la seva homòloga europea, Emilly O'reilly  que demanès la intervenció de la Comissió Europea, que té la potestat d'acordar la revisió del pagament si el considera contrari a les normes europees sobre ajuts d'estat.

 

Back