The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El Síndic investiga l'abocament il·legal de pneumàtics a Arenys de Mar

23/08/2016

L'abocament dels pneumàtics pot suposar un greu problema mediambiental i un important risc per a la seguretat de les persones

Ha demanat informació tant a l'Ajuntament d'Arenys de Mar com al Departament de Territori i Sostenibilitat 

El Síndic de Greuges ha obert una actuació d'ofici arran de les informacions publicades segons les quals més de 5.000 pneumàtics s'amunteguen en un terreny situat a la zona del Remei, en un enclavament boscós limítrof amb el parc natural del Montnegre i el Corredor, a Arenys de Mar. 

Segons les notícies, es tracta d'un abocador no controlat, situat en una zona de difícil accés on, a més de pneumàtics, s'acumulen altres tipus de residus. Tot i que existeix des de fa més de deu anys, no es coneixen actuacions ni de l'Ajuntament d'Arenys de Mar ni de l'Agència de Residus que hagin solucionat la situació i hagin restituït el medi ambient.

La pol·lució constant que causa la degradació química dels pneumàtics, la seva toxicitat elevada i l'alt risc d'incendi existent generen un greu problema mediambiental i una important situació de risc per a la seguretat de les persones i els béns. Per tal de poder analitzat la situació i l'actuació de les administracions competents, el Síndic ha demanat informació a Ajuntament d'Arenys de Mar i al Departament de Territori i Sostenibilitat. També els ha recordat que els municipis tenen competència exclusiva en matèries de protecció del medi ambient, seguretat en llocs públics i disciplina urbanística i que, per tant, han d'activar de forma imperativa els mecanismes necessaris per garantir la protecció dels béns jurídics corresponents. 

Back