The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El Síndic de Greuges i l'Ajuntament d'Esparreguera intensifiquen la col·laboració per a la defensa dels drets locals

24/01/2017

Té previst visitar Esparreguera el proper 2 de febrer. Atendrà els veïns a Can Pasqual

Les dues institucions també acorden donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic que afectin competències municipals  

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, i han signat aquest dimarts 24 de gener un conveni de col·laboració per millorar l’atenció i potenciar la defensa dels drets de les persones del municipi. Amb aquest conveni, ambdues institucions enforteixen el grau de col·laboració que tenien des de l'any 2010 quan van signar un conveni de supervisió singular.

El nou acord estableix que el Síndic incrementarà les visites a Esparreguera per atendre els veïns de primera mà. També ha de trametre a l’Ajuntament un informe anual que reculli la situació de les queixes gestionades referents al municipi i una estadística de les consultes provinents de persones i entitats d’Esparreguera que hagi atès el Síndic. D’altra banda, el Síndic també podrà assistir a un plenari municipal per exposar i debatre l’informe esmentat.

Les dues institucions també acorden donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic que afectin competències municipals. Amb aquesta finalitat, el Síndic podrà desplaçar-se al municipi per comprovar sobre el terreny l’abast d’una queixa. També podrà traslladar a Esparreguera els assessors que consideri adequats perquè s’entrevistin amb les persones o les entitats que ho sol·licitin i l’Ajuntament ha de facilitar-los un espai, que estarà situat a Can Pasqual.

L’Ajuntament, amb l’acord previ amb el Síndic, també crearà sistemes per divulgar la figura del Síndic, com ara editar un díptic sobre les diferents vies d’accés a la institució perquè la població d’Esparreguera en sigui coneixedora.

El Síndic té previst visitar Esparreguera el proper 2 de febrer i atendrà els veïns a Can Pasqual, al carrer dels Cavallers, 26. Les persones que hi estiguin interessades poden concertar prèviament una entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o bé enviant un correu electrònic a l’adreça sindic@sindic.cat

Back