The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El Síndic actua d'ofici arran de la mort dels dos agents rurals a Lleida

26/01/2017

Investigarà les condicions laborals i la seguretat del Cos d'Agents Rurals

Demanarà informació sobre els procediments de concessió de llicència d'armes, competència de la Guàrdia Civil

El Síndic de Greuges ha obert una actuació d'ofici per investigar els fets relacionats amb el tràgic succés ocorregut el dissabte 21 de gener, en què un caçador va matar dos agents rurals en un vedat de caça a Aspa (Segrià). 

Atesa la gravetat dels fets, Rafael Ribó, que el mateix dissabte va traslladar el condol als familiars i persones properes a les víctimes, ha contactat amb el conseller d'Interior, Jordi Jané, i ha demanat informació a aquesta conselleria sobre els protocols d'actuació entre els Mossos d'Esquadra i el Cos d'Agents Rurals. També investigarà les condicions laborals i la seguretat d'aquest últim. Pel que fa  al procediment de concessió de llicència d'armes, competència de la Guàrdia Civil, el Síndic també investigarà els tipus de permisos de tinença d'armes existents i els criteris necessaris per sol·licitar-los.

Rafael Ribó considera que, davant de fets tan greus, s'ha d'esbrinar si hi ha pogut haver una actuació irregular per part de l’Administració i, si escau, proposar mesures per evitar, en la mesura que sigui possible, que es pugui repetir una situació similar en un futur. En aquest sentit, considera que, com a garant dels drets de les persones−i, per tant, del cos de funcionaris en l'exercici de les seves funcions−, és responsabilitat seva actuar d'ofici en aquest cas, d'acord amb les competències que li atorga l'article 78 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

 

Back