The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El Síndic investiga els presumptes abusos sexuals a infants en una escola d'educació especial

25/05/2017

Arran de les notícies publicades recentment, el Síndic ha decidit obrir una actuació d'ofici per investigar les actuacions dutes a terme pel centre en el cas dels presumptes abusos sexuals denunciats en una escola d'educació especial de Barcelona.

Sens perjudici que els poders públics hagin actuat de forma correcta, el Síndic s'ha adreçat al Consorci d'Educació de Barcelona per demanar informació sobre la situació laboral de l'educador acusat per les famílies de tres alumnes del centre. També s'ha interessat per si el protocol d'actuació en casos d'abusos ha estat activat i, si és així, en quin moment i per part de qui, i si ja s'han comunicat els fets a la Fiscalia de Menors i a la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA).

Rafael Ribó ha preguntat si es té previst adoptar alguna mesura preventiva per detectar el risc de possibles abusos en situacions similars i amb infants especialment vulnerables. Finalment, ha demanat conèixer si s'ha ofert algun tipus d'atenció i suport emocional a les víctimes.

Back