The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El Síndic celebra l’acord històric contra el racisme i la xenofòbia

01/04/2019

Acord per a un debat responsable sobre immigració i contra la xenofòbia i el racisme

Rafael Ribó va demanar fa unes setmanes al president de la Generalitat, Quim Torra, la convocatòria de la trobada arran dels fets xenòfobs contra infants i adolescents migrants no acompanyats

Destaca que cal una actuació específica per garantir els drets d’aquests joves, tenint en compte la seva doble vulnerabilitat, materialitzada amb polítiques dotades de pressupost

El Síndic de Greuges de Catalunya, amb relació a l’Acord assolit per la Taula sobre immigració i racisme que ha reunit aquest dilluns, 1 d’abril de 2019, l’esfera política i social catalana, ha posat l’accent en la lluita contra el discurs de l’odi i l’ha situat com “un repte d’àmbit europeu” que afecta les minories i les persones vulnerables. Un repte que a Catalunya requereix ser abordat conjuntament, com cerca l’acord signat avui, també amb recursos i polítiques dotades de pressupost.

El síndic, Rafael Ribó, que fa unes setmanes va demanar al president de la Generalitat, Quim Torra, la convocatòria d’aquesta cimera, ha destacat que els recents fets xenòfobs s’han produït especialment amb relació a infants i adolescents migrants no acompanyats i, per tant, cal una actuació específica per garantir-los els drets tenint en compte la seva situació de doble vulnerabilitat. Ribó considera necessari que s’assoleixi el compromís d’invertir i de dimensionar el sistema protector i els recursos d’escolarització i inserció laboral. L’objectiu ha de ser garantir la integració i l’emancipació d’aquests joves i evitar situacions que contribueixin a estigmatitzar-los.

La Taula de partits i entitats per al tractament responsable del fet migratori i contra el racisme ha tingut lloc al Centre d’Art Santa Mònica. Convocada pel president de la Generalitat, Quim Torra, i pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha reunit els grups parlamentaris, les administracions locals i comarcals, els agents econòmics i socials, i les entitats de la Taula de la Ciutadania i la Immigració. El resultat ha estat un històric acord de país per a la bona convivència amb una sèrie de principis i de compromisos.

Sobre aquests compromisos, especialment s’ha destacat el paper rellevant dels mitjans de comunicació a l’hora d’emetre missatges sobre la immigració amb responsabilitat, i també els compromisos en els àmbits de l’educació i del teixit social per a la cohesió i el compromís social per a la convivència.

Back