The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El Síndic obre una actuació d’ofici davant el suposat cas d’espionatge a polítics i membres de la societat civil

19/04/2022

Ha demanat al Defensor del Poble que valori la conveniència d’iniciar una investigació

També s’ha adreçat a l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i al Departament d’Interior

 

El Síndic ha obert una actuació d’ofici arran de les notícies publicades pels mitjans de comunicació en relació amb la investigació feta pública per l'entitat Citizen Lab, vinculada a la Universitat de Toronto, sobre l'espionatge a diversos polítics catalans, els seus advocats i persones de la societat civil vinculades al moviment independentista, mitjançant un programari espia.

Malgrat que la investigació no identifica l'autoria de les actuacions d'espionatge, l'empresa que ha dissenyat el programari Pegasus assenyala que aquest programa només se subministra als estats. Per aquest motiu, el Síndic s’ha adreçat al Defensor del Poble perquè valori l'oportunitat d'iniciar una investigació sobre un eventual ús d’aquest programari per part d'algun organisme de l'Estat.

Paral·lelament, atès que algunes de les persones que han patit l'espionatge són o han estat membres del Govern de la Generalitat, el Síndic s’ha adreçat també a l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i al Departament d’Interior, a fi que informin sobre si han iniciat alguna actuació amb relació a aquest assumpte.

 

Back