The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El Síndic de Greuges obre actuació d’ofici per avaluar les condicions de seguretat dels ciclistes arran de l’atropellament de Castellbisbal

26/08/2022

El passat diumenge dos ciclistes van morir en ser investits pel conductor d’un vehicle

El Síndic de Greuges vol conèixer les mancances en les infraestructures i les xarxes viàries que fan vulnerables els ciclistes

Arran de la notícia de l’atropellament a un grup de vuit ciclistes que circulaven el passat diumenge per la carretera C-234 de Castellbisbal, el Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una actuació d’ofici.

D’acord amb les informacions publicades, el grup de ciclistes circulava a l’alçada del pont del Diable, a Castellbisbal, quan un conductor va envair el carril contrari en un tram on està prohibit avançar i els va envestir. A conseqüència de l’atropellament, dos dels ciclistes van morir, un altre continua ingressat en estat crític i dos més en van resultar ferits. Després de l’atropellament, el conductor va fugir sense socórrer les víctimes, però finalment va ser detingut i va ingressar a presó el 23 d’agost.

La manca de seguretat viària amb què circulen els ciclistes ha estat llargament denunciada per diverses associacions i, de fet, enguany ja han mort 6 ciclistes en accidents de trànsit a la via interurbana de Catalunya, 4 més que en el mateix període de l’any passat. L’increment de l’ús de la bicicleta en l’espai viari i la vulnerabilitat dels ciclistes requereixen que les administracions públiques dissenyin polítiques per garantir el dret a la mobilitat amb plenes garanties de seguretat per a aquest col·lectiu.

El Síndic de Greuges vol posar de manifest les dificultats de circulació en condicions de seguretat dels ciclistes i vol conèixer les principals mancances en les infraestructures i les xarxes viàries. Amb aquest objectiu ha obert una actuació d’ofici i s’ha adreçat al Departament d’Interior per demanar informació sobre les dades de sinistralitat dels darrers anys relacionades amb la circulació de bicicletes a les carreteres catalanes, i les principals mancances detectades en matèria de mobilitat, xarxa i infraestructures viàries en relació amb la circulació de ciclistes.

També s’ha adreçat al Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori per conèixer la incidència de la circulació de bicicletes, les mancances que s’hi detecten i les actuacions que tenen previst implementar per gestionar la mobilitat creixent en bicicleta i per donar resposta a les necessitats que se’n desprenen.

Back