La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic demana mesures immediates per pal·liar la falta de places residencials de gent gran

24/03/2006

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha fet aquesta petició durant la seva intervenció en la primera i segona compareixença al Parlament en comissió per presentar l’informe 2005. També ha destacat que és inacceptable que en les multes de trànsit l’afectat conegui la sanció en el moment de l’embargament.

Tot i que l’abordament de la problemàtica de la manca de places residencials per a la tercera edat està vinculat a l’aprovació i el desplegament de la futura llei de serveis socials que fixarà un nou model i que actualment s’està elaborant, segons el Síndic, abans cal posar en marxa altres mesures que pal·liïn de manera immediata el dèficit de places residencials per a persones grans. Per conèixer més a fons la situació actual el Síndic ha obert una actuació d’ofici.

Respecte al problema de les multes de trànsit, el Síndic ha manfestat que el Servei Català de Trànsit (SCT) es limita a notificar la denúncia i la resolució sancionadora al domicili en el qual consta registrat el vehicle o domiciliat el carnet de conduir del seu titular, i no és fins arribar al procediment d’embargament per impagament de la sanció que es busquen altres possibles domicilis. D’aquesta manera es pot produir la circumstància que un suposat infractor no tingui notícia de la sanció fins arribar al procés d’embargament del seu compte corrent i no pugui exercir els seus drets de defensa i al·legació.

Els retards en el pagament de subvencions del departament de Treball, els dèficits estructurals en la gestió administrativa del fenomen immigratori ( i l’afebliment del sistema de garanties de drets dels immigrants), i els serveis de telecomunicacions, també han estat temes destacats pel síndic en la seva intervenció. Algunes de les recomanacions realitzades pel Síndic ia cceptade sper les administracions durant el 2005 són: La exempció per a les persones de les taxes per fer les proves de funcionari de la Generalitat, l’obertura d’un nou termini per demanar les indemnitzacions per privació de llibertat per actes d’intencionalitat política com a conseqüència de la Guerra Civil i el servei esporàdic de taxi adaptat per als municipis de Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Adrià de Besòs.

Durant el 2005, les actuacions del Síndic, 8.373 (queixes, consultes, i actuacions d’ofici) van incrementar-se un 59% respecte l’any 2004. Les queixes han augmentat un 25%, les actuacions d’ofici, un 55% i les consultes un 101%, han doblat les de l’any anterior. El 2004 l’augment d’actuacions va ser del 14%.
El pròxim 5 de abril el Síndic realitzarà la tercera y quarta compareixença.

Al document adjunt hi ha la nota de premsa íntegra de la compareixença al Parlament

Retour