La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

Informe i recomanacions del Síndic sobre la protecció de menors en casos de maltractaments greus. El cas Alba.

05/05/2006

El Síndic constata que han existit indicadors clars del risc que afectaven l’Alba i que no han estat observats i interpretats adequadament. 

També s’evidencia una manca de coordinació i una absència de direcció de la responsabilitat protectora per part de la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA).
 
La resolució del Síndic no només fa relació a aquest cas sinó que fa referència a diversos aspectes crítics del funcionament del sistema i dels processos de protecció. A mitjans de març, el Síndic es va adreçar als departaments de Benestar i Família, Salut, Educació, Interior i Justícia, a l’Ajuntament de Montcada i Reixac, al Consell Comarcal del Vallès Occidental, a la presidenta i al fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i a la Delegació del Govern a Catalunya, per demanar informació sobre la seva actuació i sobre els seus projectes per millorar el funcionament i coordinació del sistema de protecció a la infància, sobretot en casos de maltractaments. El Síndic ha elaborat l’informe amb la informació rebuda d’aquestes administracions i amb diverses entrevistes amb professionals dels diferents sistemes de protecció, que han permès trobar algunes primeres claus de valoració i proposta. L’informe repassa l’actuació de les diferents administracions en el cas de l’Alba però també fa un seguit de recomanacions per millorar els sistemes de protecció dels infants i la coordinació dels diferents òrgans implicats.

Retour