La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic investiga la possible discriminació dels ciutadans de Barcelona en l’aplicació de sancions del carnet per punts

06/07/2006

El Síndic ha obert una actuació d'ofici per investigar l'entrada en vigor de l'aplicació del carnet per punts a Catalunya, ja que segons les informacions que han aparegut en diversos mitjans de comunicació, només les ciutats de Barcelona i Madrid han estat connectades a la xarxa informàtica de la Direcció General de Trànsit (DGT) perquè pugui aplicar la normativa.

Això comportaria que els conductors que cometin infraccions a les vies urbanes de totes les localitats catalanes, a excepció de Barcelona, quedarien exclosos de les sancions de la retirada de punts. Segons el síndic, Rafael Ribó, "l'aplicació immediata d'aquesta mesura, per part de l‘Ajuntament de Barcelona, podria comportar una discriminació d'uns ciutadans en relació amb altres per raó del municipi on resideixen".

Per aquest motiu, el Síndic ha demanat informació a l'Ajuntament de la capital catalana sobre el seu posicionament respecte de l'aplicació a curt i mig termini de les disposicions legals i dels mitjans tècnics i informàtics habilitats per traslladar a la DGT els expedients sancionats. També ha sol·licitat al consistori dades sobre el nombre d'expedients que fins ara ha fet arribar a Trànsit.

Al mateix temps, el síndic s'ha adreçat al Defensor del Pueblo per informar-li del cas i demanar-li que faci les gestions oportunes davant de la Direcció General de Trànsit amb l'objectiu que aquest organisme faci públiques les mesures que han previst perquè la norma es pugui aplicar amb igualtat a tots els ajuntaments de Catalunya.

En aquest sentit, la DGT havia manifestat que els ajuntaments s'incorporaran poc a poc al sistema i que respectaran l'autonomia i la voluntat dels municipis per implantar el sistema.

Els Mossos d'Esquadra també estaran connectats a la xarxa, cosa que garanteix l'aplicació del nou sistema del carnet per punts a les vies interurbanes.

Retour