La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

Barcelona acull la reunió del Board de l’IOI

03/10/2006

Alguns dels principals defensors del poble d'arreu del món es reuneixen aquests dies a Barcelona amb motiu de la trobada anual de la junta directiva de l'Institut Internacional de l'Ombudsman (IOI). La trobada, que té lloc del 3 al 6 d'octubre a la Pedrera, servirà per fer una valoració del treball dels ombudsman a escala internacional en la defensa dels drets humans, i per reforçar-ne la coordinació i treball conjunt.

Creat el 1978, l'IOI és l'organització internacional d'institucions de defensors que agrupa ombudsman de 80 estats diferents d'arreu del món. Està organitzada en sis grans regions: Europa, Àfrica, Àsia, Austràlia i Pacífic, Amèrica del Sud i Carib, i Amèrica del Nord.

Té com a objectius principals promoure el concepte i la institució de l'ombudsman arreu del món i potenciar l'intercanvi d'informació i experiències entre les diverses institucions.

Assisteixen a les jornades de treball, que tindran lloc des de dimecres 6 i fins divendres 8, entre altres els ombudsman o defensors de Suècia, Austria, Finlàndia, Eslovènia, Mèxic, Corea del Sud, Macau, Papua Nova Guinea, Irlanda del Nord, Iowa (EUA), Hong-kong, Canadà, Australia i Tunísia.
Hi són representats tots els diferents nivells de defensors, estatal, regional i municipal. tots ells tenen diferents graus de competències i àmbits d'actuació en funció de la legislació de cada lloc.

Retour