La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Comissari Europeu pels Drets Humans demana la col·laboració dels Defensors europeus

12/01/2007

El comissari europeu de Drets Humans del Consell d'Europa, Thomas Hammarberg, ha demanat als defensors europeus potenciar les relacions amb la seva institució per contribuir a la millora del treball del Tribunal Europeu de Drets Humans.

Hammarberg va fer aquesta petició en el transcurs d'una reunió que va tenir lloc a Berlín el passat dia 11 de gener, amb diferents ombusdman d' Europa i a la qual hi va assistir també el síndic de greuges, Rafael Ribó, com a membre de la direcció europea de l'Institut Internacional de l'Ombudsman (IOI).

Segons va exposar el comissari, al Tribunal arriben moltes reclamacions que no poden ser admeses i a més pateix una sobrecàrrega de treball que provoca un retard important en l'elaboració de les seves resolucions.
Per intentar evitar aquestes problemes, el comissari creu que els defensors podrien informar els ciutadans sobre les tasques del Tribunal, potenciar la mediació i fer pedagogia per tal que els ciutadans exhaureixin el recursos propis de cada estat abans d'anar a la instància europea.

Retour