La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic alerta que la inactivitat administrativa en problemes de sorolls pot vulnerar el dret al descans i acaba judicialitzant els casos

23/01/2007

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha fet aquesta constatació durant la presentació al Parlament d'un informe extraordinari sobre contaminació acústica.

L'informe vol ser una guia útil per a les diverses instàncies que intervenen en el control del soroll amb criteris i pautes de com intervenir.
Amb l'informe intenta fer realitat la tasca de col·laboració amb les administracions, que ha de impregnar l'activitat del Síndic, a partir de la defensa dels drets de les persones i la supervisió d'aquestes administracions. També exposa les problemàtiques de les queixes que arriben a la institució sobre aquest tema, 150 tancades en dos anys, i recull l'opinió dels defensors locals i de 59 ajuntaments que han contestat una enquesta feta expressament per a aquest informe.Els ajuntaments se senten poc assistits per les altres administracions per aplicar la llei de protecció contra la contaminació acústica

Aquesta és una de les conclusions que es desprèn de l'enquesta que el Síndic ha fet sobre la contaminació acústica i que han respost 59 ajuntaments.
La col·laboració d'altres administracions (consell comarcals, diputacions, Generalitat, etc.) s'hauria de potenciar en qüestions com ara la provisió d'equips per a fer mesuraments homologats a tots els ajuntaments, ja que actualment encara hi ha municipis que no en tenen i que fan mesuraments fora de la normativa.
 

Retour