La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

“A Catalunya hi ha un risc creixent de segregació escolar”

27/02/2007

El síndic, Rafael Ribó, demana a les administracions implicades que posin els mitjans per tal d'aconseguir una distribució més equilibrada de l'alumnat en risc d'exclusió social i evitar així la segregació escolar.

Segons el defensor de les persones, els creixents problemes de concentració de riscos socials i educatius que tenen lloc en determinats barris provoquen l'aparició de les anomenades escoles gueto i porta a algunes famílies que no obtenen la plaça a l'escola desitjada a fer el possible per a evitar accedir a aquestes escoles.
Ribó ha presentat en roda de premsa l'informe 2006 que recull les queixes rebudes i les activitats fetes per la institució durant el 2006.
Serveis Socials i Habitatge han estat els dos altres temes sobre els quals el síndic ha incidit en la presentació de l'informe
També ha destacat l'augment de l'activitat de la institució durant el 2006 amb un increment del 42% del nombre de queixes rebudes. "Hi ha manca de recursos però també mala administració a l'hora de gestionar els ajuts socials"
A més de la ja tradicional falta de recursos per atendre les diferents problemàtiques relacionades amb les persones grans, les persones que pateixen algun tipus de discapacitat, les que no poden cobrir les necessitats bàsiques, etc, el Síndic constata també massa deficiències de procediment i manca de celeritat a l'hora de la tramitació d'ajuts i serveis per a aquests col·lectius.

Recomanacions a l'administració per lluitar contra l'assetjament immobiliari
Tot i que l'assetjament immobiliari és un conflicte entre privats, el Síndic considera que l'administració hauria d'estar més vigilant a l'hora d'intentar prevenir el fenomen i s'hauria de prendre mesures per donar un suport efectiu a les persones afectades.

Retour