La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

Els defensors dels infants d'arreu del món fan una crida als estats perquè garanteixin l'exercici dels drets dels menors

14/12/2007

Les Institucions Independents de Drets Humans per a la Infància, reunides a Nova York en el marc de la Sessió Especial de l'ONU a favor de la Infància, han fet una declaració conjunta en la qual fan una crida als estats "perquè compleixin els seus deures i garanteixin plenament l'exercici dels drets dels infants".

Els defensors lamenten també en aquesta declaració que massa sovint els infants no són una prioritat política i denuncien que l'expansió de la pobresa, el creixement de la inseguretat, l'augment del fonamentalisme, el canvi climàtic i el mal ús les noves tecnologies, fenòmens que s'estan produint en aquests últims anys, afecten plenament els menors d'edat. Segons els defensors, aquestes amenaces als drets dels infants requereixen la cooperació i l'ajuda internacional.
A la reunió, que va tenir lloc a Nova York el 10 de desembre, hi va assistir l'adjunt del Síndic per als Drets del Infants, Xavier Bonal, que hi va participar no solament com a representant de la institució, sinó també en qualitat de president de l'ENOC (Xarxa Europea de Defensors per a la Infància).
Aquesta és la segona trobada d'institucions independents de drets humans per a la infancia d'escala mundial que se celebra. La primera també va tenir lloc a Nova York el maig de 2002, en el marc de la Sessió Especial de les Nacions Unides a favor de la Infància  

Retour