La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic rep 5 queixes i 23 consultes durant la visita a Mollerussa

03/06/2009

Els temes més destacats de les queixes i consultes es refereixen a urbanisme i a l'àmbit laboral.

L'oficina del Síndic s'ha desplaçat a Mollerussa per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants d'aquesta localitat i de la comarca. A més, el síndic, Rafael Ribó, ha presentat personalment als habitants de la comarca l'Informe al Parlament 2008, donant especial rellevància a aquells temes relacionats amb el municipi de Mollerussa i amb la comarca del Pla d'Urgell.

Ribó també ha presentat l'exposició "Obrim portes als drets!", que estarà instal·lada al Teatre l'Amistat fins el 10 de juny, i s'ha reunit amb l'alcaldessa de Mollerussa, Teresa Ginestà.

En total, els membres de l'equip del Síndic han rebut 28 visites, que s'han materialitzat en 5 queixes i 23 consultes.

Pel que fa a les actuacions procedents d'habitants de Mollerussa, el Síndic va iniciar l'any passat 35 actuacions (11 queixes i 24 consultes). Seguretat ciutadana i justícia, amb 1 queixa i 5 consultes, i consum, amb 5 consultes, són els dos temes sobre els quals es van portar a terme més actuacions. L'àrea sobre la qual es van recollir més queixes va ser, però, urbanisme i habitatge, amb 3 queixes.

Al Pla d'Urgell, les actuacions del Síndic durant el 2008 van ser 60; 18 queixes i 42 consultes. A més de Mollerussa, Golmés, amb 1 queixa i 3 consultes, i Castellnou de Seana, amb 2 queixes i 1 consulta, van ser les altres poblacions del Pla d'Urgell on es van rebre més peticions d'actuació durant el 2008. Urbanisme, amb 5 queixes i 3 consultes, procediment administratiu, amb 2 queixes i 6 consultes, i medi ambient, amb 4 queixes i 3 consultes, són els temes sobre els quals es van portar a terme més actuacions.

Des de 1996, l'oficina del Síndic ja ha fet 79 desplaçaments arreu de Catalunya, 46 durant l'actual mandat del síndic Ribó. L'anterior abans de Mollerussa va ser a Olot. Aquesta és la segona vegada que el Síndic desplaça l'oficina a Mollerussa. Va fer una primera visita el desembre de 2003.

Retour