La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic suggereix que es reguli l’ús de cadiretes per a nens en taxis interurbans

30/07/2009

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha acceptat valorar en el marc del Consell del Taxi la viabilitat d'incloure en les normes que regulen el servei una previsió amb relació a les cadiretes homologades que concreti en quines circumstàncies i amb quins requisits seria obligatori disposar-ne.

L'estudi del cas va sorgir arran de la queixa d'una persona que no havia pogut realitzar un desplaçament entre Terrassa i l'Aeroport de Barcelona en taxi amb dispositiu de retenció per a nens. Una situació que suposa una vulneració del dret dels usuaris amb nens de viatjar amb taxi sense deixar de complir una obligació. Cal destacar que les normes generals que regulen les condicions de circulació de vehicles estableixen l'obligació d'utilitzar els dispositius de retenció homologats per a infants en taxis per a trajectes interurbans i fora de l'àrea metropolitana.

Després d'analitzar els fets, el Síndic es va adreçar al Departament de Política Territorial i Obres Públiques per demanar l'adopció de mesures que garanteixin que els usuaris puguin accedir al servei de taxi en les condicions de seguretat establertes. En aquest sentit, el Departament ha comunicat al Síndic que establirà un grup tècnic de treball en el marc del Consell del taxi per tractar la qüestió.

Tant el Síndic com el Departament comparteixen que les cadiretes només haurien de ser exigibles amb la demanda prèvia per a un taxi concertat, ja que la disponibilitat permanent i en tots els vehicles no sembla proporcional a les necessitats reals del servei.

Retour