La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic rep 21 queixes i 30 consultes durant la visita a Puigcerdà

29/09/2009

Els temes més destacats de les queixes i consultes presentades al Síndic durant tot el dia pels veïns de la comarca han estat urbanisme i educació.

L'oficina del Síndic s'ha desplaçat a Puigcerdà per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants d'aquesta localitat i de tota La Cerdanya. A més, Rafael Ribó i altres membres del seu equip, entre els quals hi havia l'adjunta Laura Díez, han visitat diversos equipaments de la comarca com l'Hospital de Puigcerdà, on s'han interessat pel projecte de l'hospital transfronterer,  les dependències de la policia local de Puigcerdà, la comissaria dels Mossos d'Esquadra, i el CAP de Bellver de Cerdanya. Ribó també s'ha reunit amb els alcaldes i regidors membres del Consell Comarcal.

En total, els membres de l'equip del Síndic han rebut 46 visites, que s'han materialitzat en 21 queixes i 30 consultes.

Pel que fa a les actuacions procedents d'habitants de la Cerdanya, el Síndic va iniciar el 2008,  58 actuacions (18 queixes i 40 consultes), de les quals 32 (8 queixes i 24 consultes) provenien de Puigcerdà.

A més de Puigcerdà, les altres poblacions de la Cerdanya on es van rebre més peticions d'actuació durant l'any passat van ser Alp, amb 1 queixa i 4 consultes; Bellver, amb 2 queixes i 3 consultes i Fontanals, amb 2 queixes i 2 consultes.

Procediment administratiu, amb 7,  i ordenació del territori, amb 4,  són les dues àrees sobre les quals es van rebre més queixes durant el 2008. També es van rebre queixes sobre medi ambient, serveis socials, seguretat ciutadana, tributari, consum i educació.

Enguany,  i fins ahir, les actuacions del Síndic a la Cerdanya eren 42 (8 queixes i 34 consultes).

Des de 1996, l'oficina del Síndic ja ha fet 83 desplaçaments arreu de Catalunya, 51 durant l'actual mandat del síndic Rafael Ribó. L'anterior abans de Puigcerdà va ser a Sant Adrià de Besòs. Aquesta és la segona vegada que el Síndic desplaça l'oficina a Puigcerdà. Va fer una primera visita el juliol de 1998.

Retour