La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

Els Defensors del Poble demanen a les administracions que vetllin per evitar noves fractures digitals en l’accés a les noves tecnologies

21/10/2009

Els Defensors del Poble de l'Estat espanyol demanen a les administracions  que vetllin per evitar noves fractures digitals en l'accés a les noves tecnologies d'informació i comunicació (TIC). Els defensors  consideren que el procés d'implantació de la Televisió Digital Terrestre (TDT) serà un indicador del grau de compromís i resposta als valors d'igualtat i d'accés universal i generalitzat d'aquesta tecnologia. 

Aquesta és una de les conclusions de les XXIV Jornades de Coordinació dels Defensors del Poble que s'han celebrat els dies 19, 20 i 21 d'octubre a Andalusia, Jornades que han reunit els titulars i altres membres de les 13 defensories autonòmiques i l'estatal. En aquestes conclusions sobre el dret de la ciutadania al accés i ús de les TIC , els defensors consideren l'accés i ús de les TIC un dret en si mateix i un mitja imprescindible per l'exercici dels drets dels ciutadans i mostren la seva preocupació per la fractura digital que ja afecta a diferents col·lectius l'hora d'accedir a les TIC.

També demanen, entre altres coses, regular les condicions bàsiques per garantir la igualtat en l'accés a les TIC i que les administracions auditin i supervisin els serveis que ofereixen els operadors. Els defensors també han fet consideracions en relació a les TIC com instruments de garantia i efectivitat dels drets socials, ciutadania i administració electrònica i l'aplicació de les TIC a les institucions dels Defensors del Poble.

Retour