La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic rep 11 queixes i 12 consultes durant la visita a Salt

19/05/2010

Els temes més destacats de les queixes i consultes han estat medi ambient, urbanisme, i serveis socials.

L'oficina del Síndic de Greuges s'ha desplaçat avui a Salt per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants d'aquesta localitat.

Rafael Ribó i altres membres del seu equip, entre els quals hi havia l’adjunt general, Jordi Sànchez, i l’adjunta per a la defensa dels drets dels infants i dels adolescents, Maria Jesús Larios, han visitat el parc hospitalari Martí i Julià, les dependències de la Policia Local i l’Oficina d’Atenció a la Víctima dels Mossos d’Esquadra. El síndic també s’ha entrevistat amb l’alcaldessa de la localitat, Iolanda Pineda, ha visitat el CEIP La Farga i la Secció d’Educació Secundaria (SES) de Salt, el Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) i s’ha reunit també amb el Grup de Recerca i Actuació amb Minories Culturals (GRAMC) de Girona.

En total, els membres de l'equip del Síndic han rebut 21 visites, que s'han materialitzat en 11 queixes i 12 consultes.

Pel que fa a les actuacions procedents d’habitants de Salt, el Síndic va iniciar, l’any 2009, 36 actuacions (8 queixes i 28 consultes) i, de moment, el 2010 se n’han realitzat 17 (3 queixes i 14 consultes). Les queixes registrades el 2009 es referien a l’accés a l’educació, als processos d’acolliment i adopció, la lentitud en l’administració de justícia, els ajuts a l’habitatge, i qüestions sobre tributs i pensions contributives.

Des de 1996, l’oficina del Síndic ja ha fet 92 desplaçaments arreu de Catalunya, 57 durant el mandat del síndic Ribó. L’anterior abans de Salt va ser Gavà. Aquesta és la tercera vegada que el Síndic desplaça la seva oficina al  Gironès, on ha visitat Girona en dues ocasions. El novembre de 1996, en el primer desplaçament de l’oficina fora de Barcelona, i el juny de 2007. 

A més, l’equip del Síndic s’ha desplaçat fins a Roses per signar amb l’Ajuntament un conveni d'atenció singularitzada per impulsar la defensa dels drets en l'àmbit local.

Retour