La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

Administracions i institucions implicades fan un balanç positiu de l’aplicació del Protocol Marc d’Actuacions en casos d’abusos a menors

04/05/2012

En una reunió celebrada a la seu del Síndic de Greuges, totes les parts signants del protocol han impulsat la revisió i aplicació del Protocol Marc, i han fixat la data de la comissió de seguiment que, amb una composició de caràcter tècnic, seguirà amb la revisió i aplicació del mateix. També han decidit treballar en la millora d’alguns aspectes del Protocol, com ara la celeritat, la coordinació, la formació i l’escolta dels infants afectats.


El Síndic de Greuges va impulsar la signatura, el setembre de 2006, del Protocol Marc d’Actuacions en casos d’abusos sexuals i altres maltractaments greus a menors. Les administracions i institucions que el van signar, s’han trobat  per reafirmar-ne la validesa i millorar-ne alguns aspectes.

Així, han assistit a la reunió el mateix síndic de greuges, Rafael Ribó i l’adjunta per a la defensa dels drets dels infants, M. Jesús Larios; el director general d’Atenció a la Infància i Adolescència del Departament de Benestar Social i Família, Josep Lluís Ortuño; el magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Josep Grau; el director de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya, Jordi Medallo; la sotsdirectora general de suport i atenció a la comunitat educativa del Departament d’Ensenyament, Gené Gordó; l’inspector cap de la Unitat de Menors dels Mossos d’Esquadra del Departament d’Interior, David Casanova; la directora del programa de salut maternoinfantil del Departament de Salut, Mireia Jané; l’ assessor de seguretat de la Delegació del Govern a Catalunya, Fernando Agoiz i Sergi Cerom, en representació de la Direcció General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil del Departament de Justícia.

El Síndic va decidir anticipar aquesta reunió sobre l’aplicació del Protocol, inicialment convocada per més endavant, arran de la investigació per la mort d’un nadó a Esplugues fa unes setmanes a causa de possibles maltractaments. 


Retour